Natuurperceel geopend met potje confituur maken

Onder een heerlijk nazomerend zonnetje genieten de deelnemers van het natuurperceel, en van de workshop confituur maken.
Geert De Rycke Onder een heerlijk nazomerend zonnetje genieten de deelnemers van het natuurperceel, en van de workshop confituur maken.
Confituur maken: dat stond centraal tijdens de officiële opening van het nieuwe natuurperceel in Lebbeke.

Aan de Florent De Molstraat heeft het gemeentebestuur een volledige natuursite ingericht, met oude fruitboomrassen, een bloemenveld, een insectenhotel, een haag en een takkenwal. "Met dit project willen we de biodiversiteit in onze gemeente een duwtje in de rug geven", zegt schepen van Milieu François Willems (Open Vld). "Dat is één van de doelstellingen van ons milieuplan. Het is alleszins een heel mooi stukje natuur geworden en we hopen dat veel inwoners het eens komen bekijken en ervan genieten."

Imker en gids paraat

Voor de feestelijke opening daagden alvast heel wat geïnteresseerden op. Zij konden niet alleen zelf confituur maken, maar ook op stap gaan met gids Ruben Meert. Imker Wilfried Franckaert stond dan weer paraat om uitleg te geven over zijn bijen.


(DND)