Na dertig jaar jaar wachten weer feest in Wieze: geslaagde Oktoberfeesten knopen aan met traditie

De vier vrienden uit Aalst amuseerden zich op de Oktoberfeesten.
Geert De Rycke De vier vrienden uit Aalst amuseerden zich op de Oktoberfeesten.

Maar liefst 30 jaar was het geleden toen de laatste Oktoberfeesten in de Oktoberhallen in Wieze doorgingen. Dit weekend was het dan eindelijk opnieuw zo ver, een feestje waar iedereen volop naar uitkeek. Maar liefst 4.000 feestvierders zakten tijdens de twee dagen af naar Wieze, en ze kwamen van over heel Vlaanderen. "Wat een superstart opnieuw, ik ben een bijzonder tevreden man", zegt organisator Gilbert Van Brempt.

De Oktoberhallen in Wieze werden afgelopen weekend omgevormd tot een feest met braadworsten, Dirndl's en lederhosen. Bier werd er uit mokken gedronken, en dansen op de tafels was zeker toegestaan. Van heinde en ver kwamen ze afgezakt naar Wieze om dit unieke feest mee te maken. Ook vanuit Aalst waren er heel wat feestvierders. Zo ook de vier vrienden Jan , Christoph, Serge en Stefaan. "Dit is echt een ideale feestlocatie om zoiets te organiseren", klinkt het. "Wij hebben hier heel wat Aalstenaars gezien, het zou zomaar een feest kunnen zijn dat bij ons ook gehouden wordt, maar wij hebben zo geen grote zaal", lacht Jan. "De Oktoberfeesten komen officieel van hier dus is het eigenlijk ook wel fantastisch dat dit na 30 jaar hier opnieuw kan doorgaan. De sfeer was fantastisch en wij komen zeker terug als er een vervolg komt", klinkt het. 

Ook Véronique De Pre zakte met een bende vanuit Aalst af naar Wieze. "Wij hebben tickets gewonnen en zagen dit meteen zitten om naar hier te komen. Wij zitten in een Aalsterse carnavalvereniging 'De zwisjelmoizen' dus weten wel wat feesten is ", zegt Véronique. "Het is een geweldige sfeer, de ambiance zat goed, dus wat wil een mens nog meer", klinkt het. 

Niet alleen uit Aalst werd er gefeest in Wieze, ook uit het verre Kortrijk en Izegem kwam er volk afgezakt naar de Oktoberfeesten. "Het is een feest dat je nergens anders kan vinden, zoveel sfeer, zo leuk om hier te zijn, het was de verre trip zeker waard", zegt Robin Diels (20). 

De organisator is over de twee dagen feest bijzonder tevreden. "Zo een feest kan je niet alleen organiseren, ik had dan ook heel veel hulp van Radar Events onder andere. Er was een super ambiance, na dertig jaar meteen zoveel volk bij elkaar krijgen is super, ik ben een tevreden man", aldus Gilbert. Ook Ben Mouling van Radar Events, die bekend staan om themafeesten, is tevreden. "Je gaat hierbij terug naar de roots van dertig jaar geleden, maar je moet ook namen kunnen vinden zoals Jean-Marie Pfaff die volk lokken. Het is de ziel van het feest en lokale groepen die het tot een succes gemaakt hebben", zegt Ben. 

Ook Veronique zakte met een groepje vrienden vanuit Aalst af naar Wieze.
Geert De Rycke Ook Veronique zakte met een groepje vrienden vanuit Aalst af naar Wieze.

Door de geslaagde editie is het nu al duidelijk dat er een vervolg komt op de Oktoberfeesten. "We willen er opnieuw een traditie van maken. Zet het weekend van 17 en 18 oktober 2019 maar al in je agenda, want dan komen we terug", besluit Gilbert. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Ik heb decenia geleden die eerste nog als student meegemaakt. Nooit heb ik meer z dronken kotsers gezien en ik deed zelf ook mee.

 • Albert Bral

  Heb ik nog mede gemaakt rond de jaren 50 in Gent het was in 2 zalen van de 2 brouwerijen van Gent.

 • Leofar Koninckx

  Nog nooit van een BOB gehoord Fons?

 • Albert Bral

  Ik heb als kleine jongen die in Gent nog mede gemaakt denk in de jaren 50 het was van de 2 brouwerijen uit Gent in 2 zalen.

 • Fons Billen

  en nu met zijn alle terug veilig de auto in en de baan op ?