Gerecht arresteert vier verdachten in grote drugshandel

Het gerecht in Mechelen heeft vier mensen opgepakt voor het bezit van cannabis. "Het gaat om twee mannen van 42 jaar en 46 jaar uit respectievelijk Lebbeke en Puurs en twee vrouwen van 60 jaar en 32 jaar oud uit Nederland en Puurs", meldt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

"De politie kon de eerste twee arresteren nadat ze hun auto staande hielden. Er was een hoeveelheid hasj aanwezig dat bestemd was voor de verkoop aan afnemers", gaat Claessens verder. "Bij de daaropvolgende huiszoeking werd 3,2 kilogram cannabis en nog drugs waaronder hasj, amfetamines en cocaïne gevonden. Er lag ook heel wat materiaal om cannabis te telen."

Vrijgelaten

De raadkamer verlengde hun aanhouding, kort daarvoor werden de twee uit Puurs in de boeien geslagen. Bij hen werd er naar verluidt ook nog heel wat materiaal gevonden om cannabis te kweken. Het onderzoek moet hun verdere betrokkenheid in het dossier onderzoeken.


Na hun voorleiding voor de onderzoeksrechter werd de vrouw vrijgelaten onder strenge voorwaarden, de man werd overgebracht naar de gevangenis.


(TVDZM)