Gemeente gaat in zee met KMO-zonnecoach voor ondernemers

Schepenen Goedele Uyttersprot (N-VA) en Mike Torck (Groen) sturen een zonnecoach op de Lebbeekse ondernemers af.
Geert De Rycke Schepenen Goedele Uyttersprot (N-VA) en Mike Torck (Groen) sturen een zonnecoach op de Lebbeekse ondernemers af.
Het gemeentebestuur van Lebbeke gaat in zee met het Vlaamse EnergieAgentschap (VEA). Daardoor kan een KMO-zonnecoach ondernemers en landbouwers in de gemeente op weg zetten om te profiteren van de zon.

“Voor ondernemers en landbouwers weegt de energiefactuur steeds zwaarder door”, zegt schepen van Milieu en Middenstand Goedele Uyttersprot (N-VA). “Door zelf groene stroom te produceren, kunnen ze hun energiefactuur drastisch verminderen. Jammer genoeg zijn er binnen het bedrijf vaak onvoldoende tijd, kennis of middelen om daar zelf werk van te maken.”

De gemeente wil helpen, samen met het Vlaams EnergieAgentschap. “VEA duidde het neutraal studiebureau Zero Emission Solutions (ZES) aan om ondernemers en landbouwers gratis bij te staan bij het realiseren van een zonne-energieproject”, legt schepen van Energie en Klimaat Mike Torck (Groen) uit. “Die kan alle vragen rond zonne-energie beantwoorden, een pre-scan voor het bedrijf maken om te bekijken hoeveel zonnepanelen er best komen, en offertes van installateurs kritisch doorlichten.”

Het gemeentebestuur organiseert een infosessie over dit nieuwe project voor ondernemers en landbouwers. Die vindt op dinsdag 12 maart plaats, om 20 uur in De Biekorf. Info: milieudienst@lebbeke.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.