Dronken fietser valt over gedumpte matras en krijgt geldboete in politierechtbank

Politierechter Peter D'Hondt.
Geert De Rycke Politierechter Peter D'Hondt.
Lebbekenaar Pieter W. is door politierechter Peter D'hondt veroordeeld tot een geldboete van 1.600 euro waarvan 1.400 euro met uitstel. De jongeman reed op 2 april 2018 naar huis nadat hij enkele pintjes had gedronken omdat zijn voetbalploeg uit Lebbeke had gewonnen.

Toen hij ‘s nachts met zijn fiets naar huis reed, viel hij op het fietspad over een gedumpte matras. De jongeman raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij onder invloed van alcohol was.

“Het is toch wel absurd dat hij zich nu voor de politierechtbank moet verantwoorden", aldus zijn advocaat. “Hij deed al de moeite om met zijn fiets te komen, en als die matras er niet lag, was hij waarschijnlijk zonder problemen thuisgeraakt", klinkt het. 

De man zelf was niet aanwezig, maar politierechter Peter D’hondt had begrip voor de situatie. “Volgende keer moet je hem misschien zeggen dat hij op de matras valt in plaats van er naast", aldus D'hondt. 
102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Armand Wuyts

  Is geen vrederechter in een politierechtbank Marcus!

 • Wim Veirman

  dronken is dronken, of je nu met de fiets of met de auto bent. In dronken toestand ben je een gevaar op de weg voor jezelf en voor anderen. Alle omstandigheden er rond zoals de matras, het weer, verlichting doen niets ter zake aan het feit dat de man DRONKEN een voertuig bestuurde en daardoor dus een overtreding begin en dus een straf verdient.

 • Elisa deJong

  Huh? Snapt iemand met gezond verstand dit? Matras hoort niet op de openbare weg. De jongen reed met de fiets, omdat hij wat biertjes dronk. En dan een boete?

 • Joannes Vereecken

  Slachtoffer wordt gestraft. Dat is "recht"spraak. Mijnheer D'hondt denkt dat hij God is.

 • edwig Impen

  is zelf dronken (machtsdronken dan). Niets bewijst dat die fietser ( die al de moeite doet om met de fiets te komen) nuchter ook niet over die matras was gevallen. Was de plaats genoeg verlicht, was het regenweer, was de matras zichtbaar, is de dader die de matras heeft achtergelaten opgespoord, enz.. nee, ggeen belang hoor, dikke boete geven zegt mijnheer van in zijn gemakkellijk zeteltje.