Kaften met eigen ontworpen kaftpapier op vierde Boekenkaftdag

Sara en Mattis, de winnaars van de ontwerpwedstrijd, mochten hun boeken kaften met hun eigen kaftpapier.
Foto Eric Flamand Sara en Mattis, de winnaars van de ontwerpwedstrijd, mochten hun boeken kaften met hun eigen kaftpapier.

De bibliotheek van Langemark-Poelkapelle zette gisteren voor de vierde maal een gratis Boekenkaftdag op poten, waarbij kinderen en hun ouders samen boeken en schriftjes konden kaften. Dat gebeurde in OC Den Tap.


"Ieder kind kreeg gratis 5 vellen kaftpapier, goed voor het kaften van ongeveer 10 boeken", klinkt het. "Er waren ook drie illustratoren aanwezig om een leuke tekening op de kaft te maken." CO7 organiseerde afgelopen voorjaar een tekenwedstrijd 'Ontwerp je eigen kaftpapier'. Vier kinderen uit de regio wonnen de wedstrijd waaronder twee kinderen uit de gemeente, Sara Buidin en Mattis Sinnaeve. "Ik heb panda's getekend, maar had niet verwacht dat ik de publieksprijs zou krijgen", aldus de 11-jarige Mattis. "Het is wel plezant natuurlijk, hoewel er ook andere kinderen van mijn klas wel leuke tekeningen hadden gemaakt."


Ook Sara (10) zei dat ze verrast was. "Ik tekende aapjes en ben wel blij dat ik mijn eigen boeken met mijn papier kon kaften. Hoewel, we hadden thuis eigenlijk al ander kaftpapier en ook dat heb ik gebruikt." (CMW)