Bestuurders moeten 'slalommen' door Madonna

De verkeersdrempel voor de kerk van Madonna is verwijderd en zal worden uitgevlakt. Er komen zwarte klinkers in de plaats.
DCH De verkeersdrempel voor de kerk van Madonna is verwijderd en zal worden uitgevlakt. Er komen zwarte klinkers in de plaats.
Wie van pakweg Zonnebeke naar Klerken wil, moet bijzonder creatief zijn, want hier heeft geen enkele gps een logische oplossing voor.

Momenteel liggen niet alleen meerdere centrumstraten in Langemark en de gewestweg van Poelkapelle naar Houthulst opgebroken, maar werd ook het centrum van Madonna opengegooid. De uitgestrekte verkeersdrempel voor de kerk werd verwijderd en zal worden uitgevlakt. Er komen zwarte klinkers in de plaats, zodat het centrumbeeld niet zou veranderen. Alle verkeer wordt omgeleid langs de Kerkstraat. Vooral op het spitsuur is het er lang aanschuiven, want ook vrachtwagens, landbouwvoertuigen en lijnbussen moeten er de scherpe bocht zien te nemen bij de kerk, wat lang niet evident is als er tegenliggers zijn. Alleen de Wolvengrachtstraat, waar de asfaltlaag werd hersteld, is intussen weer vrijgemaakt. Ondertussen werd ook al een eerste deel van de nieuwe bushalte in de Klerkenstraat heraangelegd door de technische dienst. Ook daar ervaart het doorgaand verkeer geen hinder meer. Het blijft hoe dan ook nog even druk in Madonna. (DCH)