Bart De Wever beloont lokale N-VA

NATIONALE VOORZITTER WOONT FAMILIEDAG STERK GROEIENDE AFDELING BIJ

Leden van de Langsemarkse N-VA verwelkomen Bart De Wever.
Eric Flamand Leden van de Langsemarkse N-VA verwelkomen Bart De Wever.
De 'Familiedag met Bart De Wever' in Lanngemark heeft gisteren driehonderd aanwezigen gelokt. De sterk groeiende N-VA-afdeling kreeg als beloning de nationale partijvoorzitter op bezoek. "324 leden in evenredigheid met de 8.000 inwoners van deze gemeente is écht wel indrukwekkend", vond Bart De Wever, die na zijn toespraak uitgebreid de tijd nam om zich met sympathisanten te laten fotograferen.

Niet iedereen was opgezet met de komst van De Wever. In de aanloop naar deze 'Familiedag met Bart De Wever' verdwenen eerst in juli en ook nog halfweg vorige week aankondigingsborden met affiches. "Ondanks de acties van een aantal andersdenkenden, vond ik toch de weg", gekscheerde De Wever, toen hij in stijlvol blauw maatpak de aanwezigen gedurende een halfuur in zaal Munchenhof toesprak.


"Pas in februari 2012 werd N-VA Langemark-Poelkapelle opgericht en vorig jaar waren er al tweehonderd leden. En dat op achtduizend inwoners. De stijging van het ledenaantal gaat maar verder en verder."

Leentje Vande Burie ontving als 300ste lid een bos bloemen.
Eric Flamand Leentje Vande Burie ontving als 300ste lid een bos bloemen.

Prijsbeest

"Nu ben ik met mijn komst naar de winnende afdeling het prijsbeest", aldus de partijvoorzitter. "Anderzijds vervul ik hiermee een oude belofte om toch eens langs te komen. Destijds ben ik al bij N-VA in Poperinge en Zonnebeke geweest."


"Ik heb bovendien wel iets met Langemark-Poelkapelle. In Antwerpen woonde ik vroeger in de Zillebekelaan en die komt uit in de Langemarkstraat. In de buurt is er daar ook een Kortemarkstraat. Langemark-Poelkapelle is me trouwens niet onbekend want vroeger zat ik hier in de regio heel regelmatig om de grote sites van de Eerste Wereldoorlog te bezoeken."

Boegbeeld

Leentje Vande Burie kreeg van de partijvoorzitter bloemen als driehonderdste lid. Ze straalde. "Ik werd dit jaar lid", zegt Leentje. "Bart De Wever is ons boegbeeld en blijft dat voor altijd." Gemeenteraadslid Robert Barthier kreeg een fles champagne omdat hij veel lidkaarten verkocht.


N-VA Langemark-Poelkapelle nam in oktober 2012 voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde vier zetels in de gemeenteraad en twee in de OCMW-raad.


"Ons ledenaantal is een uitzonderlijke prestatie om trots op te zijn", aldus voorzitter Jos Meersch. "Ondanks dreigementen en sabotages zijn we een grote partij geworden." Er waren ook leden van N-VA uit Poperinge tot Wervik en Moorslede aanwezig.

Boek

Bart De Wever had voor allen een duidelijke boodschap richting de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. "We mogen die kans niet missen om overal een lokale volkspartij te worden", aldus Bart De Wever die als geschenk het boek van Danny Jonckheere en Georges Vandromme over de oorlogsslachtoffer van Langemark-Poelkapelle ontving. Na de toespraken was er nog ruim tijd om met Bart De Wever foto's te maken.