Water vloeit weg uit zwembad

Ondanks de storing kon het zwemplezier gisteren toch nog doorgaan.
Foto VDT Ondanks de storing kon het zwemplezier gisteren toch nog doorgaan.

Door een technische storing op een van de lijnen van het stedelijk zwembad van Landen liep er in de nacht van woensdag op donderdag een aanzienlijk deel van het water weg. De timing kon niet veel slechter, want op de laatste dag voor de start van het nieuwe schooljaar stonden er nog wat activiteiten op het programma, zoals de plaatsing van opblaasbaar speelgoed.


"Gelukkig kon het probleem snel opgelost worden, zodat de activiteiten gewoon zoals gepland konden plaatsvinden", zegt burgemeester Iris Vander Schelde (Open Vld). "Eén van de motoren van de omlooppompen was blijkbaar doorgebrand waardoor er een defect ontstond en er water wegliep. Het ging vermoedelijk om 100 kubieke meter." Het zwembad bleef gisterochtend gesloten en de brandweer kwam ter plaatse om het water aan te vullen. Iets voor 14 uur kon het zwembad opnieuw open gaan.


Het is niet de eerste keer dat het zwembad van Landen gebreken vertoont. Het is dan ook meer dan veertig jaar oud. Gelukkig plant de stad samen met de stad Hannuit de bouw van een nieuw gezamenlijk zwembad. Begin 2019 zou er aan het aquapark moeten gebouwd worden. Hopelijk gaat het zwembad van Landen, dat meer dan veertig jaar is, tot dan mee. (VDT)