Hond die gezin aanviel, mag niet terug naar baasjes

De American buldog die vrijdagavond de 9-jarige Noa Azzaoui en zijn ouders aanviel voor hun woning in de Kaasstraat, blijft voorlopig in beslag genomen. Hij zal wellicht niet terugkeren naar zijn baasjes.

Het gezin Azzaoui stond zoals elke vrijdag op het punt om naar de sportschool te vertrekken. Plots kwam een witte hond de straat ingelopen. De papa van Noa probeerde nog om tussen het dier en zijn zoon te gaan staan, maar de hond kon de jongen toch in de knie bijten. De buldog bleek door het dolle heen: met de hulp van omstaanders duurde het nog altijd veertig minuten voor het dier enigszins in bedwang gehouden kon worden.

Eerdere klachten

Noa hield er gescheurde kruisbanden aan over, en moest nog diezelfde nacht geopereerd worden. Ook zijn ouders raakten gewond. De hond bleek ontsnapt te zijn uit een woning even verderop. Een dierenarts moest de buldog een kalmeringsmiddel toedienen, waarna de hond meegenomen werd. En voorlopig keert hij niet terug naar zijn baasje. "De hond is een gevaar gebleken", zegt burgemeester Iris Vander Schelde (Open Vld). "Er komen ook meldingen binnen over het bewuste dier. Hij zou al eerder ontsnapt zijn en een andere hond aangevallen hebben. Toch willen we geen overhaaste beslissingen nemen. Eerst zullen we nagaan of de klachten gegrond zijn. De hond kan in de huidige omstandigheden alleszins niet terugkeren naar zijn eigenaars." (KBG)