Bouw Aquapark Plopsa kan in mei starten

Zo zal het nieuwe Plopsaqua er uitzien.
RV Zo zal het nieuwe Plopsaqua er uitzien.

Zopas heeft de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar van Luik de omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning, red.) voor het Aquapark Plopsa definitief goedgekeurd. “Dit is fantastisch nieuws voor alle inwoners van Landen en in het bijzonder voor alle zwemmers en kinderen”, aldus Landens burgemeester Gino Debroux (L’anders).

De vergunning moet nu 20 dagen aangeplakt worden. “Er zullen vervolgens eerst een aantal werken van de nutsmaatschappijen uitgevoerd worden en in mei zullen de effectieve werken aan het zwembad aanvangen”, kondigt burgemeester Debroux aan. “Op deze manier zit heel het project mooi op schema.”

Plopsaqua Hannuit-Landen zal in het teken staan van twee Studio 100-figuren: Maya de Bij en Bumba. De lazy river, het golfslagbad, kinderzwembad en het waterspeeldorp worden volledig in die thema’s geïntegreerd. Het 25-meterbad, vooral bedoeld voor sporters en scholen, krijgt een neutrale look. Aan het hele project hangt een prijskaartje van 22,5 miljoen euro. Als alles verder volgens plan verloopt, kan Plopsaqua Hannuit-Landen de deuren openen in 2020 aan de kruising van de Landensesteenweg en de E40, net naast de taalgrens.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.