“Stadsbestuur van Landen is eigenlijk een minderheidskabinet”

Op de foto: alle nieuwe raadsleden alsook de nieuwe voorzitter van de Open Vld afdeling Landen. Van links naar rechts : Dirk Schampaert (raadslid), Iris Vander Schelde (raadslid) , Johan Cans (raadslid) , Peter Kaspers (raadslid), Inge Bollen (raadslid) Tine Van Eycken (voorzitter Open Vld Landen), Didier Reynaerts (raadslid-fractieleider).
RV Op de foto: alle nieuwe raadsleden alsook de nieuwe voorzitter van de Open Vld afdeling Landen. Van links naar rechts : Dirk Schampaert (raadslid), Iris Vander Schelde (raadslid) , Johan Cans (raadslid) , Peter Kaspers (raadslid), Inge Bollen (raadslid) Tine Van Eycken (voorzitter Open Vld Landen), Didier Reynaerts (raadslid-fractieleider).
Dinsdagavond vond in Landen de installatie plaats van de nieuwe gemeenteraad. 

Tijdens deze vergadering die een vlot en feestelijk karakter had, onderlijnde Didier Reynaerts, als fractieleider voor Open Vld, dat het een unicum is in de geschiedenis van de stad dat een bestuur minder dan de helft van de inwoners achter zich heeft. “Het is inderdaad zo dat, uitgedrukt in procent, de CD&V 25,4 procent haalt en L’anders 22,5 procent. Dit betekent dat ze samen amper 47,9 procent van de inwoners heeft kunnen bekoren. Het bestuur het dan wel de meerderheid van de zetels, 13 op 25, maar de verzamelde oppositie heeft samen meer dan 52 procent van de Landenaren achter zich. Open Vld is zelfs opnieuw de tweede grootste partij van de stad.”

De fractieleider kaartte het onderwerp bewust aan. “We willen duidelijk maken dat dit bestuur op een nederige en luisterende manier zal moeten omgaan met de voorstellen, de amendementen en de resoluties van de minderheid”, aldus de fractieleider nog. Tegelijk benadrukte hij wel dat Open Vld een zeer constructieve en opbouwende oppositie zal voeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.