“Neem deel stationsparking op als blauwe zone”

Groen Landen wil niet dat de volledige stationsparking betalend wordt.
Bollen Groen Landen wil niet dat de volledige stationsparking betalend wordt.
Mark Keppens (Groen) pleit ervoor om een deel van de stationsparking niet betalend te maken, maar wel op te nemen als blauwe zone. 

“Tijdens de gemeenteraad van september bleek al dat de ideeën van schepen Didier Reynaerts voor een parkeerverdieping op de bestaande stationsparking onhaalbaar waren”, aldus Keppens. “Daarnaast gaf de bevoegde schepen toen aan dat er na overleg met de NMBS gebleken was dat er geen betalend parkeren ingevoerd zou worden.”

Afgelopen dinsdag meldde de schepen van Mobiliteit echter dat de NMBS vanaf 2019 alsnog (een deel van) de stationsparking betalend zal maken. Bovendien zijn de plannen van de NMBS om een bijkomende parking te verwezenlijken, op de lange baan geschoven. Het college hoopt intussen dat de tijdelijke parking aan De Tank meer gebruikt zal worden eenmaal de NMBS haar parking betalend maakt.

“Groen Landen pleit ervoor om een deel van de stationsparking in de buurt van het busstation niet betalend te maken, maar wel op te nemen als blauwe zone”, vervolgt Keppens. “Op die manier blijft de stationsparking ook een parkeergelegenheid voor shoppers in het Landense handelscentrum. En Groen Landen roept de huidige en toekomstige schepen van Mobiliteit op om hiervoor onmiddellijk de onderhandelingen met de NMBS op te starten.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maarten Belgy

  Parkeergelegenheid voor shoppers? WELKE shoppers!? Jongens toch, effe serieus. Parking station staat LEEG in het weekend. DAT is niet het probleem. Brengt het niet meer op om ons blauw-op-de-straat daar elke dag te gaan laten opschrijven? Pfff.... spuwen in ons gezicht, dat noem ik zo ne politiek

 • Peter Borft

  Peter Borft, Ik denk dat er maar heel weinig winkelpubliek zal parkeren. Daar vroeg in de ochtend alleen nog een paar plaatsen vrij zijn bij de watertoren. Een brug bij de watertoren naar de perrons 2, 3, 4 en 5 zal ook fijn zijn voor de forenzen.

 • Peter Borft

  Kijk om 8 uur parking biina vol Misschien nog plaats bij de watertoren Lijkt mij geen winkelpubliek

 • peter servranckx

  Heeft de stad niet meebetaald met de aanleg van de parking? Indien wel vind ik het raar dat de landenaar nu opnieuw moet betalen om er te mogen parkeren ?