Verhuis politiekantoor zorgt voor lange aanrijtijden

De aanrijtijden van de politie LaMa duren minstens een half uur indien men vanuit Maasmechelen naar Lanaken moet komen. Dat is recent weer vastgesteld toen men een noodoproep kreeg. Met de verhuis naar de Oude Burelen in Eisden dreigt dit nog langer te worden. De oppositie in Lanaken vraagt naar een bijkomende standplaats.

Eén en ander blijkt uit een oproep aan de Neerharenweg in Lanaken. Daar duurde de interventietijd ruim een half uur.  Lanaken heeft een politiecommissariaat. Hier werkt de recherche, de wijk- en verkeersdienst en is het onthaal. Maar men kan er slechts terecht tijdens de weekdagen tussen 9 uur en 16.30 uur. Daarbuiten is het kantoor dicht. Meldingen of aangiften moeten in Maasmechelen gebeuren.

Lanaken betaalt voor 2019 een dotatie van bijna 3 miljoen euro aan de politiezone. Die telt 128 agenten, waar de norm 107 is.

De Lanakense oppositie vraagt naar meer blauw op straat en een bijkomende standplaats,  die permanent kan worden gebruikt. Daarbij verwijst men naar het huidige politiecommissariaat aan de Maastrichterweg.

Het politiecommissariaat in Lanaken is voor en na kantooruren en tijdens het weekend gesloten.
jempi welkenhuyzen Het politiecommissariaat in Lanaken is voor en na kantooruren en tijdens het weekend gesloten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.