Lanakenaar riskeert schadevergoeding van 10.534 euro voor gevecht op Oktoberfest

Het slachtoffer dagvaardde J. (22) voor de strafrechtbank in Tongeren
Mine Dalemans Het slachtoffer dagvaardde J. (22) voor de strafrechtbank in Tongeren
Op 24 september 2016 trok J. (22) uit Lanaken naar München om er te gaan feesten op het Oktoberfest, een jaarlijks volksfeest in Duitsland. Op de camping raakte hij na een discussie slaags met de Belg D. Die dagvaardde J. en vordert nu een schadevergoeding van 10.534 euro. Volgens het slachtoffer sloeg J. hem met een bierglas en hield hij daar een blijvend litteken aan over boven zijn oog. J. ontkent.

De twee jongeren raakten slaags op de camping in Munchen, waar ze beiden verbleven. Op een afterparty liep het mis. “Een vriend van mijn cliënt kreeg ruzie met J.,” beschreef de advocaat van het slachtoffer. “Mijn cliënt kwam tussenbeide.” Door de slag met het bierglas brak de bril van D. en viel ook zijn iPhone. Hij liep een hoofdwonde op en een wonde boven zijn rechteroog, die gehecht moest worden in het ziekenhuis . D. was ook een tijd werkonbekwaam.

“Grote chaos”

Volgens J. werd er enkel geduwd maar deelde hij geen slag uit. “Er werd die dag veel gedronken”, schetste zijn advocaat, die de vrijspraak vroeg. “Mijn cliënt was de enige nuchtere en heeft hem enkel van zich afgeduwd om zichzelf te beschermen. Er was grote chaos. Niemand zei dat het mijn cliënt is geweest die de verwondingen heeft toegebracht.” De openbare aanklager vorderde geen straf.

Op 14 mei wordt de zaak verder behandeld.