Idee van de Dag: een 'Zen Garden' in Lanaken

Philippe Dutillieux op plaats 6 voor sp.a Groen.
Sp.a-Groen Lanaken Philippe Dutillieux op plaats 6 voor sp.a Groen.
In aanloop van de verkiezingen mag elke Lanakense partij een gloednieuw idee voor de gemeente voorstellen. Vandaag is dat sp.a-Groen. "We denken aan een ontmoetingstuin waar je kan ontspannen", zegt Philippe Dutillieux.

Zen garden. Zo zou de toekomstige bezoekerstuin in de Lanaken kunnen heten. "Het leven is al zo stressvol en veeleisend voor de modale werkende burger", vertelt Dutillieux. "Ergens op een open terrein een ontmoetingsparkje creëren waar je gezellig kan vertoeven, lijkt me ideaal."

"Een plek met bankjes, eventueel een waterpartij, rotsen en gravel. In het gravel kunnen de bezoekers dan een tekening of hun naam vereeuwigen."

Boek lezen

Philippe denkt aan oosterse tinten met in het achterhoofd kernwoorden als mondialisering, globalisering en onthaasting. "Leefbaarheid is een kernpunt van onze partij en kan hier alleen maar toe bijdragen. Een simpel en goed idee met positieve gevolgen zoals rust, gezelligheid en ontspanning. Je kan er een boek gaan lezen, of studeren." Wifi wil Dutillieux er niet installeren, net om de rust te kunnen garanderen. 

Donderdag stelt CD&V Lanaken zijn Idee van de Dag voor. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy bogaerts

    Wat ene zwans. Kunnen beter in elke deelgemeente iets doen. Bv meer controle op zwerfvuil en dergelijke, dan kan ik ook relaxen in een proper dorp.