Hardrijders geflitst

De Kompveldstraat en de Bilzerbaan in Veldwezelt, de Industrieweg, de Bessemerstraat en de Europalaan in Lanaken zijn de straten waar afgelopen maand het vaakst de snelheidsgrens is overschreden. Het minst vaak te snel reed men op de Pastoorlindestraat Lanaken en in de Chr.Plantijnstraat in Smeermaas.

De cijfers gaan over de periode van 11 december vorig jaar tot 5 januari 2019. Ze werden bekend gemaakt door burgemeester Marino Keulen.

In de Kompveldstraat reed 76 procent te hard, in de Bilzerbaan 80 procent, in de Europalaan 83 procent en op de Industrieweg zelfs 89 procent. 

Omwille van de wegenwerken in Smeermaas-centrum was een snelheidscontrole gevraagd in de wijk Haegendoorn. In deze bebouwde kom werd de snelheid teruggebracht tot 30 km per uur. Hier noteerde men wel 111 voertuigen, die de Ch. Plantijnstraat als sluipweg gebruikten. Maar er reeds slechts 8 procent te vlug. En niemand zat boven de 40 km.

Nog te veel bestuurders hebben een zware voet in Lanaken.
Jempi Welkenhuyzen Nog te veel bestuurders hebben een zware voet in Lanaken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.