Fietsvierdaagse verlieslatend

De vierde fietsvierdaagse die plaatsvond in september zadelt organisator Toerisme Lanaken op met een verlies van 16.274 euro. Ook vorige edities waren geen financieel succes. Toch wil men volgend jaar een vijfde fietsevent organiseren. Of de Binck Bank Tour terugkeert, is nog niet beslist.

De fietsvierdaagse trok nochtans 2.541 deelnemers aan, gespreid over de vier dagen. Daarvan fietste bijna 70 procent de 50 kilometer-ronde. Zo’n 125 fietsliefhebbers logeerden in de lokale hotels en dit gedurende de volledige vierdaagse. Dat is goed voor zo’n 500 overnachtingen. Maar het kostenplaatje ligt te hoog: bijna 30.000 euro, terwijl de inkomsten slechts 13.300 euro bedroegen. En dit ondanks een volledig nieuw concept en een structurele samenwerking met derden waaronder West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare. Voor de jubileumeditie gaat men promotie voeren via Grinta, het blad voor de wielersport.

De fietsvierdaagse was verlieslatend en ook de Binck Bank Tour kostte zo'n 90.000 euro.
Jempi Welkenhuyzen De fietsvierdaagse was verlieslatend en ook de Binck Bank Tour kostte zo'n 90.000 euro.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.