Dienstencentrum opent de deuren

Centrumleider Dirk Welkenhuyzen geflankeerd door Ludo Bosmans (links) en Michel Stevens (rechts).
Foto Jempi Welkenhuyzen Centrumleider Dirk Welkenhuyzen geflankeerd door Ludo Bosmans (links) en Michel Stevens (rechts).
Het Dienstencentrum 'Aan de Statie' opent op 2 en 3 september haar deuren. Bedoeling is dat het complex dé nieuwe ontmoetingsplaats voor de 60-plusser wordt in Lanaken.

Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) is een initiatief van OCMW-Lanaken en biedt voor de inwoners een gamma diensten en activiteiten aan, vooral om hun zelfstandigheid te vergroten. Ook de diensten Welzijn en Thuiszorg verhuisden naar het nieuwe complex dat zo'n twee miljoen euro kost.


'Aan de Statie' is gehuisvest bij de nieuwe Woonzorgcampus Ludinaca (voorheen Huize St.-Anna). Als buur van het woonzorgcentrum heeft het dienstencentrum een totaal andere opdracht. Terwijl WZC Ludinaca instaat voor de zorg en verblijf van meer dan honderd senioren, probeert het dienstencentrum de senioren of mensen met een lichte zorgvraag zo lang mogelijk thuis te laten wonen.


Uiteraard is een kruisbestuiving met de Woonzorgcampus voorzien. Het centrum wordt geleid door één leidinggevende persoon, aangevuld met een vijftigtal vrijwilligers. Die bieden onthaal, vormings-, hobby - of informatieve activiteiten aan. Vanuit de dienst Welzijn is doorverwijzing, advies en andere dienstverlening gepland. In de cafetaria worden warme maaltijden verstrekt. Op termijn komt er nog een ruimte voor een kapper, pedicure en kinesist. Op 2 en 3 september zijn er opendeurdagen tussen 13 uur en 17 uur. (WJL)