Commotie overvolle vuilbakken op kerkhoven

Er is nogal wat commotie ontstaan over de overvolle vuilbakken die als stille getuigen op diverse kerkhoven staan in Groot-Lanaken. Op de sociale media verschijnen hierover tal van verontwaardigde berichten.

Enerzijds zijn er de opmerkingen dat de kerkhofgangers hier zelf toe bijdragen door ongesorteerd ouder groen- en ander afval in de containers te proppen, die blijkbaar ‘s ochtends reeds vol waren, anderzijds stelt men zich de vraag of de gemeente geen betere service kan bieden.

Schepen Patrick Tollenaers, verantwoordelijk voor de begraafplaatsen zegt dat zoals elk jaar de afvalbakken tijdens de dagen voor en na Allerheiligen elke dag worden geledigd. “Behalve op Allerheiligen zelf omdat het niet gewenst is om met een vrachtwagen het kerkhof op te rijden tussen al de bezoekers.” Volgens Tollenaers zullen de bakken vandaag, Allerzielen, opnieuw worden leeg gemaakt.

Overvolle vuilbakken ontsieren de kerkhoven
Jempi Welkenhuyzen Overvolle vuilbakken ontsieren de kerkhovenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.