Carnavalist die agente sloeg, komt weg met werkstraf

Koen Moreau
Voor de 23-jarige T. uit Lanaken liep carnaval op 7 februari 2016 stevig uit de hand. Hij raakte verwikkeld in een gevecht en gaf een agente een vuistslag in het gezicht. “Ik was dronken,” was zijn excuus. Hij moet nu een werkstraf uitvoeren van 150 uur.

“Toen de twee politie-inspecteurs ter plaatse kwamen omdat enkele carnavalisten slaags met elkaar waren geraakt, keerden T. en zijn vriendin zich onmiddellijk tegen hen,” zei de advocaat van de agenten. “T. greep een van de agenten vast, trok aan het koord met het fluitje dat rond haar hals hing, en gaf haar zonder enige aanleiding een vuistslag op haar rechteroog.” De vrouwelijke agente was vier dagen werkonbekwaam. De stomdronken T. ging lopen, maar kon snel ingerekend worden. “Ik was zelf in shock toen ik achteraf hoorde wat ik gedaan had,” gaf T. voor de strafrechter in Tongeren toe.

De twintiger werd eerder al meermaals veroordeeld. Sinds de feiten drie jaar geleden pleegde hij wel geen nieuwe feiten. Hij benadrukte dat hij zich intussen herpakt heeft. T. riskeerde een celstraf, maar komt weg met een werkstraf. Aan de agente moet hij een schadevergoeding van 500 euro.