Brugge-supporter betaalde voetbalticket met coke

Ook 226 erectiepillen bij hem thuis gevonden

Een supporter van Club Brugge uit Veldwezelt moet mogelijk vijftien maanden de gevangenis in en een boete van 8.000 euro betalen omdat hij een voetbalticket betaalde met cocaïne en er bij hem thuis 226 erectiepillen werden gevonden. De verkoop van drugs betwist de 52-jarige supporter niet.

De naam van de man dook op in een uitgebreider drugsdossier van een andere Club-supporter. Die wees de man uit Veldwezelt aan als een van zijn dealers.

“Ja dat heb ik één keer gedaan voor die supporter van Club Brugge. Het was een wederdienst voor een voetbalticket voor een wedstrijd in Frankrijk. Die tickets kostten 200 euro en het was een vriendendienst in het voetbalmilieu”, zo zei de vijftiger dinsdag tegen de Tongerse strafrechter. Hij haalde de cocaïne in Rozendaal en versneed het goedje zelf alvorens 32 gram aan zijn collega-supporter te geven. Hij betwistte nog andere leveringen te hebben gedaan.

Erectiepillen

Bij een huiszoeking vond de politie ook 226 erectiepillen. Die haalde de vijftiger naar eigen zeggen in de nachtwinkel in zijn dorp. “Als je veel naar clubs en de dames gaat heb je dat nodig”, zo luidde zijn verweer. Ook in dit geval beweerde de man dat hij geen pillen had verkocht, maar af en toe eentje gaf aan een vriend.

De rechter velt zijn vonnis  op 8 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.