Gewichtshefster Nina Sterckx krijgt eerste Rode Kruis sticker

Gewichthefster Nina Sterckx krijgt de eertse sticker van het Rode Kruis en burgemeester De Baerdemaeker.
Didier Verbaere Gewichthefster Nina Sterckx krijgt de eertse sticker van het Rode Kruis en burgemeester De Baerdemaeker.
Gewichtshefster Nina Sterckx kreeg woensdag de allereerste Rode Kruis sticker overhandigd in Laarne. Het Rode Kruis start volgende donderdag met haar 14-daagse fondsenwerving om de dagelijkse werking te financieren. Op de nieuwe sticker prijkt een tafereel met Playmobielfiguurtjes. Je kan de sticker kopen voor 5 euro.

Het Rode Kruis in Laarne, met dertien bestuursleden en 600 bloedgevers, heeft een traditie om de eerste sticker aan een bekende inwoner aan te bieden. Lady Linn en voetballer Laurens De Bock passeerden reeds de revue. Dit jaar werd Nina Sterckx gevraagd. De 16-jarige kroonde zich op 10 maart in Las Vegas nog tot wereldkampioene gewichtheffen bij de jeugd in de categorie tot 55 kilogram. Zelf heeft ze het Rode Kruis nog niet vaak nodig gehad en bleef ze van blessures gespaard op tornooien. Maar ze was wel vereerd. Haar volgende grote doel zijn de Olympische Spelen van 2020. “Maar dan zal ik eerst de beste van Europa moeten worden”, zegt ze. De steun van het Rode Kruis is alvast verzekerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video