Alexander De Croo bezoekt The Old Horses Lodge

daphné Van Looy en Andy De Cock (Open Vld Laarne), Marina Tondeldeir en Marc Bancquaert (Old Horses Lodge) en Alexander De Croo.
Didier Verbaere daphné Van Looy en Andy De Cock (Open Vld Laarne), Marina Tondeldeir en Marc Bancquaert (Old Horses Lodge) en Alexander De Croo.
Alexander De Croo (Open Vld), vicepremier en minister in de federale regering, bracht woensdagnamiddag een bezoek aan The Old Horses Lodge in Laarne. De minister is bezig aan een ronde van Oost-Vlaanderen in aanloop naar de verkiezingen. De lokale afdeling van zijn partij troonde hem mee naar het asiel voor verwaarloosde paarden, pony's en ezels. 

“Ik kende The Old Horses Lodge via mijn vader (Herman - minister van staat en paardenliefhebber) maar wist niet wat ik moest verwachten. Jullie leveren hier echt schitterend werk”, zei De Croo na een rondleiding op de boerderij. 

Marina Tondeleir, bezieler van het asiel, was tevreden met de aandacht van de minister. Maar het kan altijd beter. The Old Horses Lodge moet het nog steeds met heel weinig overheidssteun doen. “Ik hoop dat de volgende regering nog meer aandacht schenkt aan dierenwelzijn. Maar dat ze vooral iets doen aan de wetgeving op het fokken van paarden. Er zou een stop of op zijn minst een vergunningsplicht moeten komen om paarden te mogen kweken. Want nu is er een absoluut overaanbod. Op elke kluit grond in Vlaanderen staat een paard”, schetst Marina de situatie. 

“Jaarlijks moeten we hier 70 verwaarloosde dieren opvangen, chippen, vaccineren, laten revalideren en een nieuwe thuis bezorgen. Je kan vandaag gratis een paard op internet krijgen. Mensen beseffen niet dat het onderhouden tot 300 euro per maand kost en ze het na een tijd niet meer kunnen betalen. Hopelijk zorgt de volgende minister van dierenwelzijn voor een degelijke wet en voor de naleving", besluit Marina.      
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video