800 familieleden en vrienden nemen afscheid van Karel Vercruysse (17)

Karel Vercruysse (17).
Foto Didier Verbaere Karel Vercruysse (17).
Ruim 800 mensen hebben zaterdagochtend in de Parochiekerk Sint-Denijs in Kalken afscheid genomen van Karel Vercruysse. De 17-jarige jongen overleed op maandag 11 september in het ziekenhuis van Faro in Portugal.

Familie, vrienden, oud-leerlingen van het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren en van de Kunstenacademie en leden van Karateclub Okinawa Kwai in Laarne getuigden tijdens de plechtigheid over de levenslust en de droge en soms absurde humor van Karel. Ook kwamen zijn talenten in muziek, wetenschap en sport aan bod. De tiener had net een geslaagd toegangsexamen voor zijn studies geneeskunde aan de Universiteit van Gent afgelegd. "Met jouw dood ben ik niet alleen mijn broer verloren, maar ook mijn beste vriend", vertelde broer Hendrik. De dienst werd opgeluisterd door enkele van zijn vrienden die zijn favoriete muziek live op blaasinstrumenten speelden.

Hartfalen

Karel, zoon van Johan Vercruysse en Geertrui Van Hoorde en broer van Hendrik, was in het Portugese Albufeira met een groep vrienden een weekje op vakantie. Hij raakte in het zwembad van hun vakantiedomein in de problemen. Vermoedelijk na een hartfalen. De jongeman werd uit het water gehaald en ter plaatse gereanimeerd, maar hij overleed dezelfde dag in het ziekenhuis. (DVL)