Studenten bouwen vogelkijkhut op maat van rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers zijn de kijkgaten op ooghoogte aangebracht.
Vanderveken Voor rolstoelgebruikers zijn de kijkgaten op ooghoogte aangebracht.

In natuurgebied De Roost in de Rooststraat in Veerle-Laakdal stelden VVV Toerisme en Natuurpunt Laakdal een vogelkijkhut aan het publiek voor. De vogelkijkhut is zeer toegankelijk, ook rolstoelgebruikers kunnen er makkelijk gebruik van maken. De bouw van de vogelkijkhut is voorbereid en uitgevoerd door tweedejaarsstudenten van de bachelor in de Bouw van de Thomas Morehogeschool. Voor de rolstoelgebruikers hebben zij kijkgaten op zithoogte aangebracht. Natuurgebied De Roost is een moerasachtig gebied met heel wat mooie vijvers. VVV Toerisme Laakdal wil met dit project natuurobservatie en natuurbeleving toegankelijk maken voor iedereen.


De hut is bereikbaar via het wandelnetwerk de Merode.


VVV Toerisme Laakdal heeft 9.000 euro ter beschikking gesteld. De Vlaamse Landmaatschappij gaf een subsidie van 3.000 euro. (EJM)

De leerlingen van Thomas More Geel die de hut ontworpen en gebouwd hebben: Joren De Voegt, Seppe Vinckx, Yente Van den Nieuwenhuyzen, Anthony Dehouwer en Stef Staes.
Vanderveken De leerlingen van Thomas More Geel die de hut ontworpen en gebouwd hebben: Joren De Voegt, Seppe Vinckx, Yente Van den Nieuwenhuyzen, Anthony Dehouwer en Stef Staes.