Man door het lint na ongeval met bedrijfswagen

John V.M. uit Veerle (Laakdal) riskeert een celstraf van 10 maanden. Hij verwondde twee mensen nadat hij op 11 december 2015 een verkeersongeval had veroorzaakt.


John V.M. wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. "Nadat hij een aanrijding had gehad met een bedrijfswagen, ontstond er discussie over de afhandeling van het ongeval. Volgens drie getuigen gaf hij de tegenpartij een duw", zegt de openbare aanklager.


Het slachtoffer kwam ten val en raakte gewond. John V.M. keerde terug naar het café waar hij vandaan kwam. Zijn werkgeefster was nog in het café. "Ze sprak hem aan over het ongeval en vroeg de sleutels van de bedrijfswagen af te geven, om te verhinderen dat hij er opnieuw dronken mee zou rond rijden", aldus nog de aanklager. "Hij is haar naar de keel gevlogen, zowel binnen als buiten het café."


Ook de werkgeefster van V.M. raakte gekwetst.


V.M. geeft de eerste agressie toe, maar vraagt de vrijspraak voor het incident in het café. "John is zelf eerst geslagen tijdens die schermutseling, en is ook zelf gewond geraak", zegt zijn advocaat.


Vonnis op 31 oktober. (TJW/JVN)