E313 richting Antwerpen volledig versperd na dodelijk ongeval met drie vrachtwagens

Door het ongeval is de E313 richting Antwerpen volledig versperd.
Peter Vanderveken Door het ongeval is de E313 richting Antwerpen volledig versperd.
Dinsdagmiddag, iets voor 12 uur, gebeurde er op de E313, ter hoogte van Geel-Oost (Laakdal), richting Antwerpen een zwaar ongeval met drie vrachtwagens. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur overleed ter plaatse, twee anderen raakten gewond.

Bij het ongeval waren drie vrachtwagens betrokken. Een vrachtwagen die een kraan vervoerde werd aangereden door een tankwagen, die dan weer werd aangereden door een andere tankwagen. De bestuurder van die laatste tankwagen overleefde de klap niet.

Door het ongeval is de E313 richting Antwerpen volledig versperd.
Peter Vanderveken Door het ongeval is de E313 richting Antwerpen volledig versperd.

De rijbaan is er momenteel volledig versperd en de files groeien erg snel aan. Het Vlaams Verkeerscentrum vreest dat de afhandeling een hele tijd zal duren. Zowel de E313 zelf als de oprit is afgesloten tijdens het takelen. Het verkeer moet de snelweg verlaten aan de afrit Geel-Oost en calamiteitenroute G volgen tot Geel-West, waar het weer de E313 op kan.

Ook op dat lokale traject gaat het echter traag, stelt het Verkeerscentrum. De omgeving de komende uren zo veel mogelijk vermijden, is dan ook de boodschap. Over langere afstand vanuit Hasselt naar Antwerpen of Gent rij je best om via Brussel, vanuit Maastricht naar Antwerpen is een omweg via Eindhoven en de E34 een alternatief.

Op de plek van het ongeval gebeurde er in de omgekeerde richting ook nog een ongeval. Daar wilde een vrachtwagen van de linkerrijstrook naar de rechterrijstrook rijden, maar de bestuurder had niet gezien dat op de linkerrijstrook ook nog een bestelwagen reed. De bestelwagen zat geklemd tussen de vrachtwagen en de middenberm, maar de schade daar viel al bij al mee.

In de richting van Hasselt gebeurde op dezelfde plek ook nog een ongeval, maar daar was de schade eerder beperkt.
Peter Vanderveken In de richting van Hasselt gebeurde op dezelfde plek ook nog een ongeval, maar daar was de schade eerder beperkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.