Zeven maanden rijverbod voor hardleerse jonge vader

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk
De politierechter in Kortrijk is het gedrag van Massimo D. uit Kuurne grondig beu. Sturen zonder rijbewijs, onder invloed van drugs, weigeren van adem- en speekseltest, niet inleveren van het rijbewijs…, de jonge vader rijgt de inbreuken zonder schroom aan elkaar. Het levert hem nu zeven maanden rijverbod en ruim 2.000 euro boete op. En de zoveelste stevige uitbrander.

Massimo D. maakte het zo bont in een korte periode dat de politierechtbank besliste om liefst vijf dossiers samen te voegen met het oog op één vonnis. In april 2017 liep de Kuurnenaar de eerste keer tegen de lamp, in de pakweg twaalf maanden nadien werd hij nog een aantal keer gesnapt. Bepaald meewerkend was hij daarbij niet. Hij weigerde bijvoorbeeld een ademtest. Ook toen de politie een speekseltest wou afnemen, ving ze bot. Het belette niet om te achterhalen wat de man in z’n lijf had toen hij aan de kant werd gezet. Cocaïne, amfetamines, alcohol, noem maar op. Het leverde hem eerder al veroordelingen op maar D. greep de kansen niet die de politierechter hem nog bood. Hij liet zelfs na z’n rijbewijs in te leveren na een eerdere veroordeling, waardoor hij later verschillende keren werd betrapt op sturen zonder rijbewijs. Ook voor overdreven snelheid stond hij terecht.

Niet langer rijgeschikt omwille van druggebruik

D. stelde zich wijselijk deemoedig op toen de rechter hem vroeg of hij nog iets toe te voegen had aan de woorden van zijn advocaat. Hij verpinkte niet. Samengeteld kijkt de man aan tegen een rijverbod van tien maanden waarvan drie met uitstel. D. moet ook een effectieve boete van 2.160 euro betalen. Een deskundige oordeelde intussen dat de man niet langer rijgeschikt is omwille van zijn druggebruik. Mocht hij ooit z’n rijbewijs terug willen, dan moet D. opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als praktisch rijexamen. Hij moet ook met goed gevolg medische en psychologische proeven doorstaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.