Vandalen op pad in Vlaspark: banken in beek, boekenruilkastje vernield

De vandalen gooiden de kleurrijke banken in de Heulebeek.
Xavier Coppens De vandalen gooiden de kleurrijke banken in de Heulebeek.
Voor de tweede keer in enkele weken tijd heeft het nieuwe Vlaspark in Kuurne bezoek gekregen van vandalen. Ze lieten een spoor van vernieling na en trapten alles op hun weg kapot.

De vandalen gooiden enkele kleurrijke banken in de Heulebeek, vernielden het nieuwe boekenruilkastje en gooiden de boeken in het rond. Ze spaarden evenmin het insectenhotel. En zelfs de sportinfrastructuur van het verder gelegen Sportpark werd aangepakt. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) had vorige keer al beloofd om camera’s te plaatsen, maar dat was er nog niet van gekomen. Hij reageerde bijzonder ontgoocheld op Facebook. “Hoe zielig kan je zijn om jonge boompjes te kraken, leeskastjes te vernielen, kindvriendelijke vuilnisbakjes kapot te maken en een kunstwerkje te vernietigen. Vandalisme is een serieuze ‘fuck you’ aan de overheid en de inwoners. Er komt cameratoezicht, maar die camera’s staan er niet van vandaag op morgen. Leve de procedures in het land. Maar er is ook de sociale controle. Reageer snel als je iets verdachts zie. Neem een foto en signaleer het via meldpunt@pzvlas.be.”

De vandalen gooiden de boeken uit het boekenruilkastje op de grond.
Xavier Coppens De vandalen gooiden de boeken uit het boekenruilkastje op de grond.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.