Saved by the bell-actie, omdat niet iedereen naar school kan

De leerlingen van VBS Sint-Pieter deden een dansje voor Saved by the bell.
Henk Deleu De leerlingen van VBS Sint-Pieter deden een dansje voor Saved by the bell.
In 500 scholen over heel Vlaanderen weerklonk de schoolbel vandaag iets langer dan anders, in het kader van de 'Saved by the bell'-actie van de NGO Studio Globo. Met deze actie wil de ngo de aandacht vestigen op het feit dat niet iedereen de kans krijgt om naar school te gaan.

Volgens UNESCO zijn er toch nog altijd 263 miljoen kinderen én jongeren die om allerlei redenen niet naar school kunnen of hun opleiding niet afmaken. "Onderwijs is noch


tans een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen", klinkt het bij Globo. Ook in onze regio hebben scholen talrijk meegewerkt aan de sensibiliseringsactie 'Saved by the bell'. Bij VBS Sint-Pieter hadden de leerlingen een dansje ingestudeerd dat ze twee keer opvoerden tijdens de speeltijd.


"De leerlingen van het lager hadden fluitjes en bellen mee waar ze zich mee konden uitleven", zegt Patricia Naessens, juf van het tweede leerjaar. "En de kleuters konden bellenblazen. In de klassen hebben we de problematiek ook aangekaart, op maat van de leeftijd van elke klas. Om af te sluiten hebben we dan een ingetogen minuut georganiseerd, waarbij we de bel een minuut lang hebben laten rinkelen." (JME)