Moeder van vermiste Kevin (30), na 5 maanden zoeken: “Ik geef niet op”

Kevin Vanneste (30) uit Kuurne is al bijna vijf maanden vermist in Corsica
Lieven Samyn Kevin Vanneste (30) uit Kuurne is al bijna vijf maanden vermist in Corsica
Bijna vijf maanden nadat hij in Corsica verdween, is er nog altijd geen spoor naar de vermiste Kevin Vanneste (30) uit Kuurne. Zijn moeder Liliane Velghe is net terug van een tweede bezoek en tevergeefse zoektocht in Corsica. “Maar ik weiger te geloven dat hij er niet meer is. Ik blijf in Kevins overlevingscapaciteiten geloven.”

Kevin Vanneste vertrok op 14 september naar Corsica om er de GR20 te ontdekken, één van Europa’s zwaarste wandelpaden van zo’n 170 kilometer op ruw terrein met steile rotsachtige paden. Twee dagen later verdween hij van de radar. Drie maanden lang weigerde het Franse parket actief naar de dertiger te zoeken. Dankzij inspanningen van burgemeester Francis Benoit en medewerking van de Franse partnergemeente Marcq-en-Baroeul startte halfweg december toch een zoektocht op. 

Liliane Velghe trok al zelf twee keer naar Corsica om haar zoon te zoeken
Michael Depestele Liliane Velghe trok al zelf twee keer naar Corsica om haar zoon te zoeken

Geen extra spoor

Ondertussen trok Kevins moeder Liliane velghe (62) uit Watou al twee keer zelf naar Corsica om sporen te vinden, te praten met getuigen,… op zoek naar een sprankel hoop. Maar tot op vandaag dook er geen extra aanknopingspunt op. Een priester in Bastia is de laatste met wie Kevin nog persoonlijk contact had. “De priester vertelde dat Kevin moe leek, verward en uitgeput. Hij twijfelde of hij de GR20 wel zou starten”, aldus Liliane. “Maar na een goed gesprek met de priester, besliste hij de wandeltocht toch aan te vatten. Hij liet wel zijn rugzak met gsm bij de priester in de kerk achter. Hij beloofde tien dagen later terug te keren om de zak op te halen. Daarna vernam de man niets meer van Kevin. Ik blijf contact houden met Corsica. Ik blijf ervan overtuigd dat Kevin daar ergens is en dat hij vroeg of laat boven water zal komen. Nu al de moed opgeven en me er bij neerleggen dat hij er niet meer is, doe ik niet. Kevin moet teruggevonden worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.