Kuurnse Miet speelt ‘Emma’ in Eigen Kweek

“Ik ben een échte flapuit, maar zweeg 3 jaar lang over hoe het afloopt”

‘Emmatje’, de dochter van politieagente Chantal in Eigen Kweek, wordt gespeeld door de Kuurnse Miet Dujardin (8).
Eén, Eigen Kweek, seizoen 3 aflevering 1 ‘Emmatje’, de dochter van politieagente Chantal in Eigen Kweek, wordt gespeeld door de Kuurnse Miet Dujardin (8).
Miet Dujardin (8) houdt van zingen en dansen en is een echte flapuit. Maar na de opnames hield ze drie jaar lang stevig de lippen op elkaar over het einde van Eigen Kweek. “Het is veel leuker om het zelf te zien dan dat ik het zou vertellen.”
Henk Deleu Miet Dujardin (8) houdt van zingen en dansen en is een echte flapuit. Maar na de opnames hield ze drie jaar lang stevig de lippen op elkaar over het einde van Eigen Kweek. “Het is veel leuker om het zelf te zien dan dat ik het zou vertellen.”
Ook Kuurne wordt vertegenwoordigd in het Eén-programma Eigen Kweek over een West-Vlaams gezin dat cannabis teelt. ‘Emmatje’, de dochter van politieagente Chantal, wordt gespeeld door de Kuurnse Miet Dujardin (8). “Sien Eggers is de liefste van alle acteurs. Die gaf me altijd een snoepje of chocolaatje na de opnames.”

Miet had de hoop eigenlijk al een beetje opgegeven dat ze nog te zien zou zijn in Eigen Kweek. “De opnames van het derde seizoen dateren al van 2016, bijna drie jaar geleden dus”, vertelt mama Lien Messiaen. “Eigen Kweek werd een paar keer uitgesteld in de programmatie van Eén.” Emma kreeg stilaan schrik dat de uitzending er niet meer van zou komen. “Mijn vriendinnen op school werden al ongeduldig. Ze vroegen me steeds opnieuw wanneer ik nu eindelijk op tv zou komen”, zegt Miet. “Als ik nu kijk naar de beelden schrik ik van hoe hard ik veranderd ben intussen.”

Auditie

Miet is gemaakt voor een carrière op televisie. “Ze zingt, danst en vertelt de hele dag door”, zegt Lien. “Ik zwijg eigenlijk nooit, dat is waar”, zegt Miet. “Ik praat zelfs in mijn slaap”, lacht ze. Het waren haar oma en nonkel die op de radio de oproep gehoord hadden dat ze kindacteurs zochten om mee te doen in het tweede seizoen van Eigen Kweek. “Dat was echt iets voor haar, vonden ze”, zegt mama Lien. “We hebben meegedaan aan de audities, en ze was bij de laatste 5 die ze geselecteerd hadden uit 300 kinderen. Ze mocht met die andere 4 kinderen auditie doen in Antwerpen, samen met Maaike Cafmeyer. Ze hebben toen uiteindelijk voor een ander meisje gekozen, het meisje dat Emma speelde in seizoen 2.”

Tweede kans

De teleurstelling was groot bij Miet. Maar er kwam nog een kans. “Omdat de opnames van het derde seizoen zo snel op het tweede seizoen volgden, waren ze op zoek naar een andere Emma”, zegt Lien. “Kinderen mogen maar een maximum aantal dagen per jaar werken, en die twee seizoenen na elkaar leverden blijkbaar te veel opnamedagen op. Omdat ze niet de hele selectie opnieuw wilden doen, hebben ze meteen naar Miet gebeld om te vragen of zij nog wilde meedoen.” Miet moest uiteraard geen twee keer nadenken. “Het was echt heel leuk om te doen. En ik deed het ook wel goed. Eén enkele keer hebben we dezelfde scène een paar keer opnieuw moeten doen. Ik moest boos kijken, en dat lukte me niet zo goed. Maar voor de rest waren ze altijd heel blij over hoe ik het deed. Alle acteurs en actrices waren heel vriendelijk. Maar Sien Eggers is de liefste. Die gaf me altijd een snoepje of chocolaatje na de opnames.”

Drie jaar zwijgen

Miet weet heel goed wat er nog staat te gebeuren dit seizoen. “Ook de scènes waarin ik niet mee moest acteren, heb ik gevolgd achter de camera. Ik ben normaal een flapuit, ik verklap alles. Maar hierover heb ik al bijna 3 jaar kunnen zwijgen. Als mensen mij vragen hoe het afloopt, zeg ik dat ze maar moeten kijken. Het is veel leuker om het zelf te zien dan dat ik het zou vertellen.” Ook voor mama Lien blijft het gissen naar het verloop van het verhaal. “Er kwam telkens een coach Miet ophalen en terugbrengen. Kinderen acteren het best als de ouders niet in de buurt zijn, dan kunnen ze hen wat beter ‘kneden’ naar hoe ze het zelf zien. Ik ben zelf maar één keer op de set geweest.”

“Als ik nu naar de beelden kijk, schrik ik over hoe hard ik al veranderd ben”, vertelt Miet. De opnames werden drie jaar geleden gemaakt, in 2016.
Eén, Eigen Kweek, seizoen 3 aflevering 1 “Als ik nu naar de beelden kijk, schrik ik over hoe hard ik al veranderd ben”, vertelt Miet. De opnames werden drie jaar geleden gemaakt, in 2016.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.