Hulpdienstfotografen organiseren superdeluxe autozoektocht

Om haar werking te helpen financieren, organiseert de vzw TSL Hulpdienstfotografie op zondag 16 september een autozoektocht met start en aankomst in Kuurne.

"Vijf jaar geleden hebben we onze vzw opgericht", zegt Loritano Wylin, één van de stichters. "In Zuid-West-Vlaanderen brengen wij op een serene manier interventies van hulpdiensten (voornamelijk brandweer) in beeld. We worden ook regelmatig gevraagd om wagenparken te fotograferen of sfeerbeelden te maken op plechtigheden en recepties bij de hulpdiensten. We doen dat belangeloos, maar onze werking kost natuurlijk centen. En omdat we niet gesubsidieerd worden, zijn we genoodzaakt nu en dan een activiteit te organiseren om onze kas wat te spekken."


TSL Hulpdienstfotografie koos dit keer voor een autozoektocht met de naam 'Bolletje-pijltje'. "We vertrekken om 9.30 uur op de markt van Kuurne en doen tientallen leuke plekjes aan. Deelnemen, kost 50 euro per volwassene en 30 euro per kind. Dat lijkt veel, maar eigenlijk is het dat niet. Deelnemers ontbijten bij ons, we zorgen voor een pittige hap op de middag en 's avonds is er ook nog eens een luxe-barbecue. Tussendoor bieden we links en rechts nog een drankje aan."


Inschrijven kan nog enkele dagen, tot 10 september. Meer info in de rubriek 'evenementen' op de Facebookpagina van TSL Hulpdienstfotografie.


(VHS)