Geen Belgisch record stoelendans, wel 222 natte achterwerken

De regen hield deze 222 stoelendansers niet tegen.
Henk Deleu De regen hield deze 222 stoelendansers niet tegen.

De gemeente Kuurne rekende op minstens 555 stoelendansers om het Belgisch record te verbreken, maar uiteindelijk trotseerden ‘maar’ 222 mensen de gietende regen op het Marktplein. “Er heerst toch een beetje ontgoocheling”, zegt burgemeester en gelegenheids-dj Francis Benoit. “Vorig jaar mobiliseerden we nog meer dan 1.000 mensen voor een selfie en we hadden gehoopt om dat aantal weer te benaderen voor de stoelendans. De buienradar liet ons al vermoeden dat we niet in ons opzet zouden slagen en even hebben we zelfs getwijfeld om het event te annuleren.”

Anabel (9) wint

Ondanks de slechte weersomstandigheden zat de sfeer goed en werd er volop gedanst in het centrum. De grote finale ging tussen ex-Koning Ezel Roel Labat en Annabel Vanhauwere (9). Uiteindelijk veroverde Anabel de laatste stoel op de tonen van de Kabouterdans en benoemde de burgemeester haar tot warmste inwoner van Kuurne. “De overwinning maakt me blij, want eigenlijk was ik een beetje ziek. De chocoladekerstman die ik won, geef ik aan de kinderen uit het internaat De Rijzende Ster”, toonde Anabel haar goed hart.

De recordpoging stoelendans paste in De Warmste Week van Studio Brussel. Maandagmorgen gaat Francis Benoit met een cheque van bijna 2.000 euro naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke. In zijn zog ook heel wat inwoners van De Branding, de vzw waar de opbrengst naartoe gaat. 

De lege stoelen op de achtergrond verraden dat de organisatie op meer dansers hadden gerekend
Henk Deleu De lege stoelen op de achtergrond verraden dat de organisatie op meer dansers hadden gerekend
De gietende regen kon de sfeer niet bederven.
Henk Deleu De gietende regen kon de sfeer niet bederven.
Jong en ouder leven zich uit tijdens de stoelendans.
Henk Deleu Jong en ouder leven zich uit tijdens de stoelendans.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.