Carl Vereecke ‘schenkt’ zitje in gemeenteraad aan zus

Carl Vereecke (Nieuw Kuurne/Open Vld) neemt zijn zitje in de gemeenteraad niet op. Hier staat Carl Vereecke rechts op de foto, naast Geert Veldeman, die de lijst duwde bij de voorbije verkiezingen.
Joyce Mesdag Carl Vereecke (Nieuw Kuurne/Open Vld) neemt zijn zitje in de gemeenteraad niet op. Hier staat Carl Vereecke rechts op de foto, naast Geert Veldeman, die de lijst duwde bij de voorbije verkiezingen.
Oud-burgemeester Carl Vereecke (Nieuw Kuurne/Open Vld) neemt zijn zitje in de gemeenteraad niet op. Hij maakt plaats voor zijn zus, Isabelle Vereecke. Broers en zussen kunnen niet samen in de gemeenteraad zetelen.

Vereecke was burgemeester van Kuurne van 2001 tot en met 2012, toen huidig burgemeester Francis Benoit (CD&V) een anticoalitie vormde met sp.a-Groen en N-VA tegen Vereecke. Hij had nog gehoopt de volgende legislatuur opnieuw in het bestuur te raken. Maar door het sterke resultaat van CD&V en het feit dat de huidige meerderheidspartijen beslisten samen verder te gaan, zou het voor Vereecke opnieuw zes jaar op de oppositiebanken worden. Hij kiest er nu voor om opnieuw voluit voor zijn job in de advocatuur te gaan. “Ik kies ook voor verjonging in de politiek”, zegt Vereecke. “Na 24 jaar uitvoerende mandaten als schepen, burgemeester en gedeputeerde wil ik een nieuwe uitdaging bij Odigo advocaten in Kortrijk. De politiek is niet meer zoals 24 jaar geleden.” Vereecke was de voorbije legislatuur ook gedeputeerde bij de provincie, maar omdat hij geen verkiesbare plaats kreeg, ging hij voluit voor Kuurne bij de voorbije verkiezingen. Vereecke behaalde 1.160 voorkeurstemmen, het tweede beste resultaat na Francis Benoit, die er 2.513 behaalde. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.