Kruishoutem gaat twintig wegen heraanleggen

In Kruishoutem wordt vanaf dinsdag gestart met de heraanleg van niet minder dan 20 wegen. Alle werken moeten nog voor de winter zijn afgerond.

“Kruishoutem telt niet minder dan 220 kilometer lokale wegen, die regelmatig onderhoud nodig hebben”, vertelt Robrecht Bothuyne (CD&V), schepen van Openbare Werken. “Om dat efficiënt te doen, bundelen we een groot aantal wegen die aangepakt moeten worden in één aanbesteding. Zo kunnen we vlot werken en zijn we zeker van de laagste prijs.” In totaal werd een budget van 531.067 euro, exclusief btw, uitgetrokken. De eerste straten die vanaf dinsdag worden aangepakt zijn de Nevelstraat, Beelkestraat en Baillistraat. De week nadien wordt gestart met werken in de Spondemakerstraat. Vanaf 24 september komen de Spichtestraat, Vijverdamstraat, Turkestraat en Ooikestraat aan de beurt. Deze straten worden echter niet gelijktijdig onderbroken. “We doen er alles aan om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Telkens zal er een lokale omleiding worden voorzien. De bewoners zullen per brief geïnformeerd worden over de hinder van de werken die op hun betrekking hebben en de duur ervan.”

Aansluitend komen ook nog de Kalverstraat, Hinneknokweg, Appelhoekstraat, Akkerstraat, Groenstraat, Reutelstraat, Cieskensstraat, Meirestraat, Duffelmeersweg, Donkerstraat, Borreweg en Groenenweg aan de beurt. “Bedoeling is dat alle werken voor de winter achter de rug zijn”, aldus Bothuyne.

Ook in de bochtige Meirestraat worden herstellingswerken uitgevoerd.
Thomas Vandewalle Ook in de bochtige Meirestraat worden herstellingswerken uitgevoerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.