Gemaskerde inbrekers vluchten weg nadat 11-jarige ze betrapt

RV
Drie inbrekers zijn rond twaalf uur zondagmiddag betrapt aan ’t Stroomken nabij het station. Ze sloegen op de vlucht toen een jongen van 11 jaar ze betrapte.

Inbrekers blijven blijven kennelijk hun weg zoeken in Zingem. Nadat er vrijdag op verschillende plaatsen in en rond de woonwijk Veldstraat was ingebroken, was er zondagmiddag een inbraakpoging in een huis in ‘t Stroomken. 

Zoon alleen thuis

“Doordat er geen auto’s op onze oprit stonden, dachten de inbrekers allicht dat er niemand thuis was”, vertelt Christophe Hauttekeete. “Maar onze zoon was er wel. Hij had gehoord dat er aan het slot van de voordeur werd geprutst. Hij ging kijken en zag twee mannen met bivakmutsen. Om ze te verjagen, maakte onze zoon lawaai. Daarop zijn die kerels weggevlucht. Ze sprongen in een witte auto, waarin nog een derde kompaan zat en zijn met gierende banden vertrokken”, getuigt Christophe.

Buurtinformatienetwerk ingeschakeld

De politie Vlaamse Ardennen heeft via het Buurtinformatienetwerk Zingem opgeroepen om uit te kijken naar de daders. Wie informatie heeft over de inbraakpoging of de verdachten opmerkt, wordt verzocht onmiddellijk de politie te bellen op het alarmnummer 101.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Saadia Sellak

    Gelukkig dat de jongen niets mankeert.

  • Kurt De Maertelaere

    Als de buurtbewoners op vrijdag vreemde mensen in de straat zagen lopen in desbetreffende straat vond de politie het niet nodig om een interventie uit te voeren. Er werd zelfs op de achtergrond gelachen tijden het telefoontje naar die blauwe smurfen...