Witse geeft stemadvies voor SamenVoorKruibeke

SamenVoorKruibeke heeft acteur Hubert Damen, beter bekend als Witse, kunnen strikken om in een video op Facebook stemadvies te geven voor de partij.
Facebook SamenVoorKruibeke heeft acteur Hubert Damen, beter bekend als Witse, kunnen strikken om in een video op Facebook stemadvies te geven voor de partij.
SamenVoorKruibeke heeft acteur Hubert Damen, inwoner van Kruibeke, kunnen strikken om in een video stemadvies te geven voor de partij. 

In het filmpje komen een aantal inwoners aan bod die zeggen waarom ze voor SamenVoorKruibeke zullen stemmen. Acteur Hubert Damen, bekend uit de reeks Witse, was bereid om dit ook te doen. “Ik vind dat er altijd vernieuwing moet zijn en stel vast dat de huidige coalitie die ook heeft gebracht de voorbije zes jaar”, zegt Damen. “Eindelijk is alles rond de potpolder in orde gekomen. Meer nog, de polder is een echte attractiepool geworden.” Het filmpje is intussen al meer dan 4.400 keer bekeken.

Het geven van stemadvies lijkt een trend te worden, want ook het actiecomité Tegenwind heeft dit gedaan en wel via een flyer die donderdag in zo’n duizendtal brievenbussen in twee woonzones in het grensgebied van Bazel en Temse werd verdeeld. Tegenwind had alle politieke fracties in beide gemeenten om hun standpunt gevraagd in het dossier van de geplande windmolens van EDF/Luminus en Engie. In Kruibeke werden CD&V, N-VA, D.E.N.E.R.T. en SamenVoorKruibeke bevraagd. Alleen SamenVoorKruibeke schiet het project niet op voorhand af, maar wil het afwegen tegen enkele criteria zoals burgerparticipatie en leefbaarheid.

Kristof Pieters