Ultieme poging van Denert om coalitie te breken loopt op sisser af

Antoine Denert zal opnieuw in de oppositie belanden komende legislatuur.
Kristof Pieters Antoine Denert zal opnieuw in de oppositie belanden komende legislatuur.
Antoine Denert heeft nog een ultieme poging ondernomen om de coalitie tussen SVK en CD&V te breken, maar beide partijen hebben besloten om met elkaar in zee te gaan en willen dit weekend landen.

Antoine Denert heeft dan toch nog samengezeten met SamenVoorKruibeke (SVK). Hij vroeg een waardig afscheid en zou voldoening nemen met het voorzitterschap van de gemeenteraad. Intussen had hij echter ook een nieuw en opmerkelijk voorstel gedaan aan CD&V. De figuur van Denert ligt nog altijd bijzonder moeilijk bij CD&V na een woelige legislatuur samen. In een ultiem voorstel was Denert bereid om geen burgemeesterssjerp of schepenambt op te eisen voor zichzelf. Er zouden dan wel twee verkozenen van zijn fractie schepen worden en N-VA en CD&V zouden het burgemeesterschap elk een halve legislatuur mogen opnemen.

Het lekte echter uit dat hij met beide partijen tegelijk een akkoord probeerde te bereiken en dat heeft SVK en CD&V nu definitief in elkaars armen gedreven. “We gaan dit weekend verder onderhandelen en hopen binnenkort te landen met een akkoord”, bevestigt Filip Vercauteren (CD&V). “Ik denk dat de bevolking nu wel de buik vol heeft van de politieke spelletjes. Voor ons primeert de inhoud en we hebben besloten dat de partij van Denert geen optie meer is.”

Jos Stassen (SamenVoorKruibeke) bevestigt eveneens dat er een gesprek is geweest met Denert. “Uit respect en om te horen wat hij te zeggen had. We zijn intussen echter zo goed als rond met CD&V. Het zal voor iedereen een enorme opluchting zijn als het akkoord volgende week aan de partijbesturen kan voorgelegd worden.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucien Peeters

  Het beleid met Stassen was de laatste zes jaar zeer goed, dus het moet voort gaan. Denert heeft overal al geprobeerd en is overal mislukt.

 • Elly Robberecht

  Het was al 6jaar goed ...laat het terug 6 jasr hetzelfde zijn...de meeste mensen hebben daarvoor gekozen..

 • STEVEN VAN CAENEGEM

  Trots op CD&V dat ze zich hebben afgewend van die doorzichtige poging om hun geloofwaardigheid te grabbel te gooien voor een (tijdelijke) sjerp. De mensen kunnen zeggen wat ze willen maar het is al de 2e keer dat CD&V Kruibeke kiest voor inhoud boven postjes. Goed bezig mannen, ik hoop dat het over 6 jaar beloond mag worden.

 • LIVIEN De Volder

  Onbegrijpelijk dat die foefelaar van een Denert nog aanhang heeft. Mensen die man leeft in een andere wereld, wordt eens wakker, al zijn vroegere acties waren ingegeven om op te vallen en om aan de macht te blijven en geen enkele heeft iets positief opgeleverd. Dus Denert niet meenemen in een een coalitie is dus on democratie, laat mij niet lachen, het was hem volgens mij enkel te doen om het goede van de laatste 6 jaar in de volgende jaren te niet te doen, enkel uit rancune.

 • GUIDO VAN BOUWEL

  Cd&v is onbekwaam, kunnen het nie aan om de sjerp te dragen.