Ga naar de mobiele website
^ Top

Route 9150 laat polders ontdekken

VRIJWILLIGERSPLATORM WIL TOERISTEN LATEN PROEVEN VAN KRUIBEKE

Initiatiefnemers Toon Pauwels, Gina Miurin, Chantal Maas en Geert Magerman.
Kristof Pieters Initiatiefnemers Toon Pauwels, Gina Miurin, Chantal Maas en Geert Magerman.
Vrijwilligersplatform Kruibeke Centraal en enkele lokale handelaars willen toeristen lokken met 'Route 9150'. De bedoeling is mensen van buiten de gemeente kennis te laten maken met al het moois en lekkers dat Kruibeke te bieden heeft. Bezoekers worden rondgereden in een elektrisch treintje, kunnen overnachten in één van de twee B&B's, eten in een lokaal restaurant, enz.

Met een op maat gemaakte 'Route 9150' wil het vrijwilligersplatform Kruibeke Centraal mensen van buiten de gemeente kennis laten maken met alle troeven die Kruibeke tegenwoordig te bieden heeft. Het idee komt van Chantal Maas, actief bij Kruibeke Centraal.


"Mijn vriendinnen uit Kalmthout waren me eens komen bezoeken in Rupelmonde en waren toen erg gecharmeerd door de omgeving en de polder", vertelt ze. "Ik moest echter zelf op zoek naar informatie om te weten wat er zoal te doen is op vlak van accommodatie en toeristische activiteiten. Daar willen we nu met 'Route 9150' verandering in brengen."

Toon Pauwels rijdt toeristen rond met zijn elektrische treintjes.
Kristof Pieters Toon Pauwels rijdt toeristen rond met zijn elektrische treintjes.

Op maat gemaakt

Route 9150 is geen vaste formule, maar biedt op maat gemaakte trips door de gemeente. Er werken verschillende lokale spelers samen zoals de barbiergidsen, restaurants het Hofke van Bazel en De Ceder die elk een B&B uitbaten, maar ook handelaars zoals Ross Koffie.


"We werken telkens rond drie onderdelen Ecologie, Economie en Gastronomie", zegt initiatiefnemers Geert Magerman van Kruibeke Centraal. "Op vlak van economie geven we lokale handelaars de kans om hun producten bekend te maken aan bezoekers. Het luik gastronomie spreekt voor zichzelf natuurlijk. Er zijn heel wat goede restaurants in onze gemeente. Het derde deel ecologie draait natuurlijk rond de Polders van Kruibeke. Het grootste gecontroleerd overstromingsgebied van ons land is ook een natuurgebied dat steeds meer toeristen lokt. De rondleidingen worden verzorgd door de Barbiergidsen en door het bedrijf Publi-Rent dat elektrische treintjes inzet om de Polders te ontdekken."

Sterrenrestaurant

Gina Miurin van het sterrenrestaurant Hofke van Bazel sprong meteen op de kar. "Als ik klanten ontvang, begin ik nooit meteen het menu te overlopen, maar vraag ik de mensen of ze de streek kennen en vertel ik altijd over het prachtige natuurgebied naast onze deur. We stimuleren hen om het te bezoeken. In onze folder is er zelfs een hele pagina gewijd aan de Polders van Kruibeke."


Toon Pauwels van Publi-Rent was één van de eerste die meteen brood zag in het toeristisch potentieel van het grote natuurgebied. Hij verhuurt een heel gamma aan duurzame vervoersmiddelen om de Polders te verkennen. Dat gaat van een quattrocycle tot een segway. "Maar voor groepen beschikken we over elektrische treintjes", vertelt hij. "Daarmee kunnen we over het jaagpad rijden. Het is ook geknipt voor mensen die minder goed te been zijn."


Voor meer info voer Route 9150: geert.magerman@telenet.be

Meer over


Meld een bug