Oud gemeentehuis in erfpacht voor horecazaak

Kristof Pieters
Het gemeentebestuur gaat het oud gemeentehuis op het Koningin Astridplein in Bazel in erfpacht geven voor een handels- of horecazaak. De gemeente kan er zelf niks meer mee aanvangen en gaat daarom op zoek naar een private partner. Kandidaten kunnen zich tot 16 januari melden.

Het pand huisvestte vroeger de academie maar staat intussen al enige tijd leeg. Het beschikt over een gelijkvloers niveau van zo’n 66m² er is geen buitenruimte aanwezig. Via een erfpachtformule wil de gemeente het gebouw een nieuwe invulling geven. Kandidaten mogen ingrijpende werken uitvoeren aan het interieur maar de gevel is wel beschermd als erfgoed en moet bewaard blijven. Het grote struikelblok voor een horecazaak is echter de trappenpartij. Die moet behouden blijven maar er zal dan wel naar een creatieve oplossing gezocht moeten worden om het gebouw ook toegankelijk te maken voor mindervaliden. “We beseffen dat er grote werken nodig zijn en daarom dat we een looptijd geven van 50 jaar”, zegt burgemeester Jos Stassen (SamenVoorKruibeke). “Op zo’n periode kan men de investeringen recupereren. Er hebben trouwens als een aantal mensen interesse getoond om in dit gebouw iets uit te baten. Dit kan een winkel zijn maar ook een horecazaak. Uitsluitend bewoning is echter niet toegelaten.” De erfpachtnemer krijgt na afsluiting van de overeenkomst maximum twee jaar de tijd om de zaak op te starten. Men kan zich nog kandidaat stellen tot 16 januari 2019 met een schriftelijk en onvoorwaardelijk bod in een gesloten omslag bij notariskantoor Benoit De Kesel in Bazel. Het bod moet verplicht vergezeld zijn van een businessplan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.