Ga naar de mobiele website
^ Top

Moeder sterft voor ogen van zoon

VROUW (44) RIJDT FRONTAAL TEGEN VLAGGENMAST OP MIDDENEILAND

De klap moet enorm zijn geweest: de BMW van Jessy is helemaal vernield.
Kristof Pieters De klap moet enorm zijn geweest: de BMW van Jessy is helemaal vernield.
De familie van Jessy Schuddings (44) is in diepe rouw nadat de vrouw vrijdag om het leven kwam bij een zwaar verkeersongeval. Jessy was nog maar net vertrokken na een avondje uit met haar zoon Igor (18), diens vriendin Kynia en haar vader. Nog geen 300 meter verder sloeg het noodlot toe en knalde de wagen van Jessy frontaal op een vlaggenmast op een middeneiland van de Nieuwe Baan.

Het dramatische ongeval gebeurde vrijdagavond rond 22 uur op de Nieuwe Baan in Bazel. Jessy Schuddings, een 44-jarige vrouw uit Waasmunster, had net een uitje achter de rug met haar zoon Igor en diens vriendin Kynia. Ook de vader van Kynia was van de partij. De vier hadden in café Calimero samen iets gedronken en vertrokken met twee aparte wagens huiswaarts. Jessy ging er eerst vandoor en draaide de Nieuwe Baan op richting Steendorp. De andere drie stapten in de wagen van de vader van Kynia en volgden kort daarna.

Slachtoffer Jessy Schuddings.
Kristof Pieters Slachtoffer Jessy Schuddings.

Reanimeren

Het ongeval zelf zagen ze niet gebeuren maar ze waren wel als eersten ter plaatse bij het wrak van Jessy's auto. De klap moet enorm geweest zijn. De zware BMW was vooraan volledig geplet tegen een gietijzeren vlaggenmast op een middeneiland van de baan. Jessy zat gekneld in het wrak. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren maar ze overleed ter plaatse. Over de omstandigheden van het ongeval is nog altijd niet veel duidelijk. Gezien de impact moet ze wel sneller gereden hebben dan toegelaten op deze plaats. De familie sluit niet uit dat ze de controle over haar wagen is verloren toen ze met haar wiel de boordsteen heeft geraakt van het middeneiland. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om te onderzoeken in welke omstandigheden het dramatisch ongeval gebeurde.

"Mooiste sterretje"

"Ze verdiende dit niet. Hadden we haar maar nooit laten vertrekken. We kunnen de klok echter niet meer terugdraaien", reageren Kynia en Igor zwaar aangeslagen. "Het enige dat we kunnen zeggen is dat ze een schat van een moeder en een engel van een vrouw was. We zullen haar allemaal enorm hard missen. Ze zal voor ons het mooiste sterretje aan de hemel zijn."


Jessy Schuddings is afkomstig van Bazel en had daar nog heel wat familie. Ze woonde samen met haar zoon Igor in Waasmunster. Jessy werkte als kwaliteitscontroleur bij de firma Ontex in Buggenhout. Vrienden en familie zijn in shock na het dramatische ongeval. Ze kunnen nog altijd niet geloven wat er gebeurd is.


De brandweer heeft intussen samen met een gespecialiseerde firma de grote vlaggenmast verwijderd. "Door de klap was de mast instabiel geworden", zegt schepen Pia De Monie (CD&V).


"Er was een reële kans dat de mast zou omvallen op een voorbijrijdende auto of een woning en dat risico wilden we uiteraard niet nemen." De Monie was kort na de feiten zelf ter plaatse en is eveneens zwaar onder de indruk. "Elk slachtoffer is er uiteraard één te veel maar in dit geval is het wel erg schrijnend dat haar familie ervan getuige moest zijn."Meld een bug