Laptop voor alle gemeenteraadsleden

Unsplash / Freestocks.org
Alle schepenen en gemeenteraadsleden in Kruibeke krijgen binnenkort een laptop. Die is bedoeld voor het raadplegen van dossiers en verslagen via een intern systeem.

“Het is de bedoeling om in de toekomst de verslagen van het college en de gemeenteraad volledig digitaal te ontsluiten naar de gemeenteraadsleden”, licht burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) toe. “Alle dossiers kunnen via dit onlinesysteem geraadpleegd worden. We verminderen hierdoor de enorme papierberg maar het is ook gebruiksvriendelijker want de raadsleden moeten zich niet meer verplaatsen naar het gemeentehuis als ze zich willen informeren. We voorzien voor iedereen dezelfde laptop waarbij we ook ondersteuning kunnen bieden. Uiteraard kan men met de laptop ook op internet maar het is niet de bedoeling dat de computer voor privédoeleinden gebruikt wordt. De laptop blijft trouwens eigendom van de gemeente en moet terug ingeleverd worden als men niet langer zetelt in de gemeenteraad.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.