Gemeente investeert in hondenloopzone

De eerste hondenloopzone zal ingericht worden op dit perceel in de omgeving van de Oud Veerstraat en vlakbij de ringdijk.
Foto Kristof Pieters De eerste hondenloopzone zal ingericht worden op dit perceel in de omgeving van de Oud Veerstraat en vlakbij de ringdijk.
De gemeente Kruibeke zal nog deze maand een eerste hondenloopzone realiseren ter hoogte van de Oud Veerstraat tussen de ringdijk van het gecontroleerd overstromingsgebied en het grindpad van de mountainbikeroute.

Dit perceel is in eigendom van de Waterwegen en Zeekanaal, maar de gemeente mag het gebruiken en inrichten.


De gemeenteraad heeft een ontwerp goedgekeurd en er zal ook een huishoudelijk reglement worden opgesteld. "We plannen in totaal drie hondenloopzones", zegt schepen Erik Blommaert (CD&V).


"Omdat de problematiek van loslopende honden zich voornamelijk in dit gebied stelt, willen we hondenweides realiseren langs de ringdijk."

Geen hondentoilet

De werken zullen nog deze maand starten en twee weken in beslag nemen.


De andere twee hondenloopzones zijn gepland in de omgeving van de Barbierbeek in Bazel en ook in Rupelmonde wordt nog een locatie gezocht. "We gaan ook telkens een meter of peter aanstellen die een oogje in het zeil houdt en er mee voor zorgt dat het geen hondentoilet wordt", zegt Blommaert nog. (PKM)