Ga naar de mobiele website
^ Top

Buurt eist actie tegen gevaarlijke hond

NOG GEEN MAATREGELEN GENOMEN NA INGEDIENDE KLACHT

Kathy Gestels (midden) met haar hondje Flor en haar buren Marie-Christine Verbraecken en Daniël Van der Vorst.
Kristof Pieters Kathy Gestels (midden) met haar hondje Flor en haar buren Marie-Christine Verbraecken en Daniël Van der Vorst.
Bewoners van de wijk Cauterhoek eisen dat er actie wordt ondernomen tegen een gevaarlijke hond in de buurt. Kathy Gestels werd deze week aangevallen toen ze met haar hond Flor aan het wandelen was. Intussen kwam aan het licht dat het dier al minstens zeven slachtoffers maakte.

De laatste feiten dateren van afgelopen maandag. Kathy Gestels was met haar hond Flor op wandel in de Filip De Pillecynstraat toen ze plots een grote loslopende hond opmerkte. "Ik zag meteen dat hij ons in het vizier had en nam mijn hond in de armen om me snel uit de voeten te maken", vertelt de vrouw. "Hij kwam echter meteen aangestormd en beet me fors in mijn zijde. Ik verloor hierdoor het evenwicht en kwam ten val. Flor viel uit mijn armen en werd vastgegrepen door de dolle hond. Ik zag hem Florreke in zijn bek wegsleuren en dacht echt dat mijn hond eraan zou gaan. Ik heb me uiteindelijk boven op die hond gegooid om hem in bedwang te houden. Ik zag Flor doodstil liggen en dacht echt dat ze het niet overleefd had. Uiteindelijk is er een buur ter hulp geschoten die mijn geschreeuw had gehoord." Kathy werd naar het ziekenhuis afgevoerd met bijtwonden in de buikstreek en aan de handen. Haar keeshondje was er erger aan toe en moest op verschillende plaatsen gehecht worden.


Kathy diende klacht in bij de politie maar voorlopig is er geen actie ondernomen. "Ik dacht dat het dier wel weggehaald zou worden maar bij een bezoek hadden de agenten vastgesteld dat de hond zich 'poeslief' gedroeg en geen tekenen van agressie vertoonde. Het baasje verklaarde dat iemand per ongeluk de poort had laten openstaan. Aangezien er geen voorgaande incidenten bekend waren, werd de zaak hiermee afgesloten."


Via sociale media vernam Kathy echter al snel dat ze niet het enige slachtoffer is. "Intussen heb ik al weet van zeven andere slachtoffers", reageert ze boos. "Twee jaar geleden werd een vrouw op identieke wijze aangevallen. Zij werd in de borst gebeten toen ze haar hondje in bescherming nam. Kort voordien had hij ook al twee kinderen achterna gezeten." Ook toen werd er geen actie ondernomen. De eigenaar beloofde wel naar een hondenschool te gaan om het dier te trainen. "Maar daar is blijkbaar weinig van in huis gekomen", zegt Kathy nog.

Dario werd zeven jaar geleden aangevallen en verloor daarbij bijna zijn pootje.
Kristof Pieters Dario werd zeven jaar geleden aangevallen en verloor daarbij bijna zijn pootje.

Kan niet door de beugel

Marie-Christine Verbraecken en Daniël Van der Vorst werden zeven jaar geleden slachtoffer van het agressieve dier. "We bezochten onze bouwgrond en onze hond Dali werd plots aangevallen", getuigen ze. "Hij liet niet meer los. Zelfs de eigenaar, die korte tijd later kwam toegelopen, werd in de handen gebeten in zijn pogingen de bek te openen. Dali zijn pootje werd bijna afgebeten en moest net niet geamputeerd worden. We begrijpen niet dat dit dier zeven jaar later nog altijd slachtoffers kan maken."


Burgemeester Jos Stassen (SamenVoorKruibeke) reageert verrast en onthutst. "Dit kan inderdaad niet door de beugel. Ik ga met die mensen samenzitten en maatregelen nemen. Bij een ander geval van een agressieve hond hebben we de eigenaar voor de keuze gesteld: ofwel de hond wegdoen of laten inslapen of een therapie volgen. Hij koos toen voor dit laatste met positief resultaat maar we vragen wel schriftelijk bewijs van de hondentherapeut."

Meer over


Meld een bug