121 ‘Kerstuniformpjes’ voor Gambia

rv
Markant Kruibeke heeft aan haar jaarlijks Kerstfeest een actie voor het goede doel gekoppeld onder het motto ‘Graag gedaan’. Dit jaar werden er schooluniformen geschonken aan Gambia.

In restaurant De Ceder kwamen zo’n 79 leden van Markant samen om Kerst te vieren. Ook de actie ‘Graag Gedaan’ werd voorgesteld. Tweejaarlijks worden in de Markant Regio Eeklo-Sint Niklaas de krachten gebundeld om een gemeenschappelijk project te ondersteunen. Dit jaar werd er gekozen voor een schoolproject in Gambia waarbij Rita De Backer als oud-leerkracht nauw betrokken is. In Suwarehkunda Kerawan zitten 145 leerlingen in 3 klassen. Elk schooljaar krijgen de leerlingen twee uniformen. Die worden in de buurt gemaakt wat ook zorgt voor werkgelegenheid. Markant wou met haar kerstactie geld inzamelen om de schooluniformen te betalen. Eén uniformpje kost 8 euro. Markant haalde dankzij het Kerstfeest 688 euro op en financiert zo 86 uniformen. Na de ‘Verwenavond’ in oktober kon Markant al 35 uniformpjes schenken. Een totaal dus van 121 schooluniformen. Op deze manier krijgen de kinderen in Gambia de kans om naar ’t school te gaan, want zonder uniform mogen ze de school niet binnen. Een dikke merci namens Markant, juf. Rita en de kinderen in Gambia.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.