Bertrand Waucquez van Kraainem Unie wordt burgemeester

Bertrand Waucquez, lijsttrekker van de tweetalige Kraainem Unie en vicevoorzitter van de Belgische Unie Tegen Vliegtuighinder (BUTV), wordt de nieuwe burgemeester van faciliteitengemeente Kraainem. Hij behaalde een meerderheid door de acht zetels die hij zondag in de wacht sleepte te combineren met de vier zetels van de eveneens tweetalige Lijst van de Burgemeester van Dorothée Cardon de Lichtbuer, die bestaat uit vertegenwoordigers van Ecolo, Open Vld en CD&V.

Kraainem Unie verdubbelde zijn zetelaantal in vergelijking met 2012, van vier naar acht. De partij mag drie vertegenwoordigers leveren (de burgemeester en twee schepenen) voor het college van burgemeester en schepenen. 

De lijst MR-DéFi, die met 11 zetels als grootste uit de verkiezingen kwam, zal eveneens drie leden afvaardigen voor het college: stemmenkampioen Véronique Caprasse, Anne-Charlotte Sala en Elisabeth De Foestraets-D'Ursel. OCMW-voorzitter wordt Françoise Devleeschouwer (DéFi). 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rob Panus

    Dit klopt niet. Vormt Kraainem-Unie nu een coalitie met de Lijst van de Burgemeester, of met Défi-MR?