Zussen openen bagelsalon op Grote Kring

De zussen Free en Eef Vanhoutte in hun bagelsalon Ode op de Grote Kring.
Foto Henk Deleu De zussen Free en Eef Vanhoutte in hun bagelsalon Ode op de Grote Kring.
Ode's op de Grote Kring 3 in het winkelwandelgebied combineert een bagelsalon met een kledingzaak. De kledinglijn Ode is door Free Vanhoutte (27) ontworpen. Ze krijgt hulp van zus Eef (23), die in Ode's het financiële en administratieve regelt.

Ode's is ontstaan als een ode aan hun overleden mama. De handelszaak opent op zaterdag 7 oktober. Je kan er beneden smullen van bagels (broodje met een gat erin) en tosti's en genieten van koffie en taart, hippe cocktails of een lekker biertje. En boven kan je jonge en frisse kledij kopen voor kinderen, dames en heren, van de lijn Ode.


"We ontwerpen enkel kleren die we zelf mooi vinden", zeggen Free en Eef. "Onze papa Geert Vanhoutte hielp ons ook, om Ode's mogelijk te maken, net zoals onze broer Sam. Ode brengt een zomer- en wintercollectie, altijd op het moment zelf. Niet in grote volumes, want de unieke stuks zijn op een duurzame een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd."


De zussen geloven in hun concept. Zo heb je al enkele jaren geen ambachtelijk bagelsalon meer in Kortrijk. "Er hangt een leuke sfeer op de Grote Kring en het is hier autovrij. We hebben een maximumcapaciteit van 20 mensen binnen. maar er is ook een terras voorzien. Ook afhalen kan, want er is een take-away." Info staat op de Facebookpagina Ode's. (LPS)