Zaakvoerster poetsbedrijven krijgt 8 maanden cel voor gesjoemel met dienstencheques

Gerechtsgebouw Brugge
SDVO Gerechtsgebouw Brugge
De zaakvoerster van twee poetsbedrijven uit Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank acht maanden cel met uitstel gekregen voor gesjoemel met dienstencheques. Martine S. (55) werd ook veroordeeld tot een geldboete van 4.800 euro, waarvan ze de helft effectief moet betalen.

Martine S. (55) fraudeerde tussen januari 2013 en januari vorig jaar op grote schaal. “Ze vervalste dienstencheques en tekende die met een willekeurige krabbel in naam van werknemers of gebruikers. Ze vroeg ook dienstencheques aan voor fictieve gebruikers. Aangezien het systeem van de dienstencheques steunt op overheidssubsidies tillen wij bijzonder zwaar aan de feiten”, stelde het arbeidsauditoraat. Jarenlang stak S. grote sommen overheidsgeld in eigen zakken. Om hoeveel geld het precies gaat, heeft het gerecht nooit precies kunnen uitdokteren. Dienstencheques Vlaanderen vraagt via een andere procedure voor de arbeidsrechtbank wel liefst 600.000 euro terug: ongeveer 20 procent van het totaal aantal dienstencheques die S. in haar bedrijven verzilverde. De vrouw zelf ging haar verantwoordelijkheid niet uit de weg. Haar beide poetsbedrijven verloren intussen hun erkenning. “Ze kampte na haar faillissement in 2001 met financiële problemen”, aldus haar advocate. “Ze beseft wel degelijk dat ze fout gehandeld heeft.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.